Je hebt geen ervaring nodig en je hoeft niet lenig of slank te zijn om aan onze lessen deel te nemen. Welke vorm van yoga geschikt is, is heel persoonlijk. Gebruik de gratis proefles om onze lessen en onze studio te ervaren. 

     

 

     

Flow yoga

Flow yoga is een yogavorm die zich kenmerkt door het gebruik van de ademhaling. Door de ademhaling te koppelen aan de bewegingen die we maken ontstaat er een vloeiende 'flow'. Je leert hoe groot de invloed van de ademhaling is op ons leven en hoe je met de ademhaling jouw 'state of mind' kan beinvloeden.

 

 

 
 
 
       

In iedere les werken we met een thema, bijvoorbeeld aandacht voor kracht en flexibiliteit van de benen of extra aandacht voor vooroverstrekkingen of achteroverstrekkingen of aandacht voor verschillende ademhalingstechnieken ... etc.. etc.

De intensiteit van de lessen is afhankelijk van het thema en van de energie van de groep. Iedere deelnemer krijgt altijd de mogelijkheid om de intensiteit aan te passen naar eigen kunnen. In de lessen wordt dynamiek altijd afgewisseld met het langer aanhouden van de houdingen. Er is altijd aandacht voor de ademhaling en het opbouwen van kracht, rompstabiliteit en flexibiliteit. 

 
 
 
       


Verschillende invloeden worden verwerkt in de lessen, we werken vanuit de oude Hatha, Ashtanga en Tibetaanse yoga oerbronnen. Daarnaast zullen ook modernere invloeden zoals bijvoorbeeld de krachtige (russische) Yoga23 en de ontspannende Yin yoga aan bod komen. 

De lessen zitten vol variatie, van inspanning naar ontspanning. Soms heel erg fijn en soms zullen we je uit je comfortzone halen. Dit laatste kan af en toe nodig zijn om ingesleten patronen te doorbreken.

 

Detox flow Yoga
De beste manier om je dag te starten! Kom met een nuchtere maag. Tijdens deze vroege ochtend yoga les komen specifieke reinigende technieken aan bod, gecombineerd met 'heerlijk rekken en strekken'. Afsluitend is er koffie en thee en je kan zelf je ontbijtje meenemen.

     
       
       
       

Tibetaanse Yoga  
Tibetaanse yoga (Trulkhor) is ruim 1000 jaar geleden via India naar Tibet gebracht waar het tevens beinvloedt is door Tibetaanse geneeskunde en Sjamanisme. Veel oefeningen zijn in de kloosters goed gedocumenteerd en daardoor zeer authentiek.
Tibetaanse yoga beschikt over een grote variëteit aan dynamische en zeer energetische oefeningen en kan door iedereen beoefend worden. Kenmerkend zijn korte vloeiende series waarbij ademhaling en beweging aan elkaar zijn gekoppeld. Veel oefeningen zijn specifiek gericht op het loslaten van blokkades. Ewout en Loes verwerken deze technieken in de flow lessen en bij de workshops 'yoga en winterzwemmen'

 

 
 
 
       

Yoga en Meditatie
Tijdens deze lessen leer je diverse meditatie technieken zodat je daar thuis mee aan de slag kan. Het gezamenlijk oefenen is zeker in het begin makkelijker dan thuis alleen.

We gebruiken yoga oefeningen om het lichaam voor te bereiden voor het in stilte zitten. We doen ademhalingsoefeningen om de energie in het lichaam tot rust te brengen. Daarna diverse concentratie oefeningen om  meditatie te laten ontstaan.

Meditatie geeft vele voordelen zoals: een diepere rust en slaap, vermindert stress en angst, verbetert concentratie en helderheid van geest, verbetert het geheugen en vermindert chronische pijn.

Deze les wordt 1x per maand op zaterdag ochtend gegeven. 

 

     
       

Winterzwemmen (kriya yoga)
Het gaat hier om een kort bad, waarbij je rustige zwembewegingen maakt, in ijskoud water. De essentie is dat de kou een overlevings reactie in je lijf opwekt die met geen enkele oefening te vergelijken is. Het is een enorme boost voor je immuunsysteem en doorbloeding en kan daarom als krachtige yoga kriya worden beschouwd. Studio Dynamica is uniek in Nederland met het geven van een wekelijkse training winterzwemmen, uiteraard in het koude seizoen. Docent Ewout Staartjes is in Siberie gecertificeerd instructeur "Winterzwemmen en jezelf harden dmv koud water". Hij geeft ook lezingen en workshops over de gezondheids effecten van koude baden. Kijk voor meer informatie op onze site www.winterzwemmen.nl