Workshops, Lezingen

     
     
YOGA EN MEDITATIE  OP ZATERDAG   9:30-11:00  door Loes    
 20 jan/ 10 feb/ 24 mrt/ 28 apr/ 19 mei/ 30 juni
   

Tijdens deze lessen leer je diverse meditatie technieken zodat je daar thuis mee aan de slag kan. Het gezamenlijk oefenen is zeker in het begin makkelijker dan thuis alleen.

We gebruiken yoga oefeningen om het lichaam voor te bereiden voor het in stilte zitten. We doen ademhalingsoefeningen om de energie in het lichaam tot rust te brengen. Daarna diverse concentratie oefeningen om  meditatie te laten ontstaan.

Meditatie geeft vele voordelen zoals: een diepere rust en slaap, vermindert stress en angst, verbetert concentratie en helderheid van geest, verbetert het geheugen en vermindert chronische pijn.

Iedereen kan meedoen en je hoeft je niet aan te melden.

Kosten: via abonnement of 1 strip vd kaart.
             niet leden €15 contant
            

   
     
     
     
YOGA  op zondag  door Kathelijne   9:30-11:00
   

zo 28 jan / zo 11 febr / zo 25 mrt / zo 8 apr

   

 

 

Er zijn veel verschillende yoga stijlen, verschillende yoga aspecten en verschillende manieren om yoga te praktizeren. Kathelijne is opgeleid vanuit de hatha yoga oerbron. Haar lessen zijn door iedereen te volgen, er is uitdaging voor beginners en gevorderden.

zo 28 jan & 25 mrt: Yoga Nidra... diepgaande ontspanning

zo 11 febr en 8 apr: Goedemorgen Yoga.. rustig wakker worden


Kosten: via abonnement of 1 strip vd kaart.
             niet leden €15 contant
       

 
 
     
     
     
LEZING EN WORKSHOP YOGA & WINTERZWEMMEN door Ewout    
2018: 3 febr & 10 mrt
   
Thermen Bussloo    

De meest krachtige Kriya (=reinigende handeling) is een koud water bad nemen. Tijdens deze workshop krijg je informatie over de achtergronden van koude baden, de geschiedenis en de spelregels, tevens vertelt Ewout eigen ervaringen. Door middel van tibetaanse yoga oefeningen en een dynamische warming-up wordt het lichaam voorbereid voor een koud bad in Bussloo. Daarna een gezellig samenzijn met warme soep.
Meer informatie over winterzwemmen is te vinden op onze website: www.winterzwemmen.nl

Kosten van deze workshop (incl entree sauna) € 45
Aanmelden: Thermen Bussloo

   
Er zijn nog veel meer winterzwemactiviteiten: groepslessen, lezingen & cursusdagen!  Kijk svp op onze site: www.winterzwemmen.nl    
     
     
     

LEZING 'THE WISDOM OF TIBETAN MEDICINE'
do 8 febr    19:30-21:00

   

Lezing door Tibetaans arts Amchi Lobsang Tsultrim, zoon van de voormalig lijfarts van de 14e Dalai Lama.

 

Ons leven is enorm waardevol en onze gezondheid is het fundament voor dit leven. In deze lezing krijg je een indruk van de oude wijsheid van de Tibetaanse geneeskunde om ziekte te voorkomen. Ze biedt unieke technieken om ons zelfgenezende en herstellende vermogen te activeren. Dit diepgaande systeem is volgens de legende direct afkomstig van de Medicijn Boeddha.
De essentie van de Tibetaanse geneeskunde is het in balans brengen van lichaam en de geest. Door dit pad te volgen zal je leven niet alleen gezonder en gelukkiger zijn maar ook een diepere betekenis hebben.

Amchi Lobsang is de zoon van Dr. Jamyang Tashi, voormalig persoonlijke arts van de 14e H.H. the Dalai Lama. Amchi Lobsang is niet alleen door zijn vader opgeleid, maar heeft ook de traditionele Tibetaanse opleiding voor geneeskunde en astrologie (Men Tsee Khang) in Dharamsala afgerond. Hij heeft inmiddels ruim 29 jaar ervaring als arts in zowel India als in vele landen in Europa. Sinds 2003 jaar is zijn praktijk gevestigd in Ede (De Gasperisingel 18, 6716 RB Ede).

 

Kosten € 15 p.p.

Aanmelden:  ewout@studiodynamica.nl  tel 06 51280464

N.B. De lezing wordt in het Engels gegeven

   
     
     
     
YOGA EN IJSZWEMMEN  RETRAITE  in Rusland  -vol-
   
 22 februari tm 1 maart 2018
   

Studio Dynamica organiseert wederom in 2018 een unieke retraite in Noord Rusland, waarin ijszwemmen met yoga wordt gecombineerd. Jezelf sterken met koude baden zit verankerd in de Russische cultuur en is uitgebreid wetenschappelijk onderzocht. De docenten van Studio Dynamica zijn opgeleid in deze Russische methodiek.

Yoga biedt een uitstekende fysieke en mentale voorbereiding voor de kou. Andersom gezien heeft zwemmen in ijskoud water zo'n krachtige werking op het immuunsysteem, de organen en doorbloeding, dat het als belangrijke yoga kriya kan worden beschouwd.

 

Op een prachtige sprookjesachtige locatie midden in de natuur en aan de rand van het 'heilige meer' strijken we neer. We slapen in een houten huis en op het terrein zijn sauna's, restaurant en trainingszaal aanwezig. 

   
     

Inhoud training:
* theorie over de gezondheidseffecten van koude baden * Kriya's; reinigende (detox) yoga technieken * Tibetaanse + Hatha yoga, zowel krachtig als subtiel * Ademhalingsoefeningen (pranayama) * Meditatie * IJszwemmen in een wak * Sauna

   

Prijs:
950 euro pp
prijs onder voorbehoud
Deelnemers dienen zelf een vlucht en visum te boeken.
indicatie vlucht en visum ca. 370 euro pp

   
Docenten: Ewout en Loes Staartjes. 
zie ook www.winterzwemmen.nl 
   
Aanmeldingsformulier: aanmelden is niet meer mogelijk    
Kennismakingsavond: 
   
     
     

Workshops voor Bedrijven
Yoga Dynamica organiseert in eigen zaal of op lokatie workshops voor bedrijven. Conform de wens van de klant wordt inhoud gegeven aan de workshop. Offerte wordt op maat gemaakt. De workshop kan pittig, ontspannend en speels zijn, waarbij het aspect plezier zeker niet vergeten wordt.

Bel of mail Loes voor meer informatie. 
06-11366920 of loes@yoga-dynamica.nl


 

foto: workshop Deventer Ziekenhuis