Workshops, Lezingen

     
     
OPENING NIEUWE STUDIO:  ZATERDAG 1 SEPTEMBER 2018    

9:30-10:30   ZONNEGROETEN voor alle leden  
                     'inwijden nieuwe studio'

10:30-14:00 vrije inloop voor iedereen  :)

 

Voor het inwijden van de nieuwe studio nodigen wij alle leden uit om mee te doen met deze zonnegroeten. Het brengen van de zonnegroet opent je hart en verspreidt jouw energie door je hele lichaam en door de ruimte waar je bent. Graag willen wij de nieuwe yogazaal vullen met heel veel zonne-energie. Doe je mee?

Ongeveer 40 minuten non-stop zonnegroeten vergt uithoudingsvermogen, uiteraard is het altijd mogelijk om tussendoor te rusten. We sluiten de sessie af met een uitgebreide eindontspanning! Daarna staat er thee, koffie met iets lekkers klaar :)

   
     
     
     

 

NAULI KRIYA - Yoga voor buik en organen
de ultieme oefening voor je gezondheid
Zondag 24 juni 09:00 - 10:30

Nauli is de krachtigste van de 6 reinigende kriya's uit de shatkarma. De bekende Indiase arts en yogi Sivananda zei het volgende over deze oefening: 

“Het is een zegen voor de mens. Het schenkt de beoefenaar gezondheid, kracht en een lang leven. Geen buikoefening of massage kan wedijveren met Uddiyana en Nauli. In het stelsel van lichaamsoefeningen van Oost en West zijn ze uniek”.

svp niet of zeer licht ontbijten op de dag van deze workshop
Docent: Ewout Staartjes
Kosten: € 20 niet leden, leden via abonnement of 1 strip vd leskaart

   
     

 

   
     
     
LEZING EN WORKSHOP YOGA & WINTERZWEMMEN door Ewout    
ook in seizoen 2018-2019, data wordt nog bekend gesteld
   
            

De meest krachtige Kriya (=reinigende handeling) is een koud water bad nemen. Tijdens deze workshop krijg je informatie over de achtergronden van koude baden, de geschiedenis en de spelregels, tevens vertelt Ewout eigen ervaringen. Door middel van tibetaanse yoga oefeningen en een dynamische warming-up wordt het lichaam voorbereid voor een koud bad. Daarna een gezellig samenzijn met warme soep.
Meer informatie over winterzwemmen is te vinden op onze website: www.winterzwemmen.nl

Kosten van deze workshop  € nnb
Aanmelden:info@winterzwemmen.nl

   
Er zijn nog veel meer winterzwemactiviteiten: groepslessen, lezingen & cursusdagen!  Kijk svp op onze site: www.winterzwemmen.nl    
     
     
     
YOGA EN IJSZWEMMEN  RETRAITE  in Rusland 
   
1 week in  jan en 1 week in febr 2019
   

Studio Dynamica organiseert wederom in 2019 een unieke retraite in Noord Rusland, waarin ijszwemmen met yoga wordt gecombineerd. Jezelf sterken met koude baden zit verankerd in de Russische cultuur en is uitgebreid wetenschappelijk onderzocht. De docenten van Studio Dynamica zijn opgeleid in deze Russische methodiek.

Yoga biedt een uitstekende fysieke en mentale voorbereiding voor de kou. Andersom gezien heeft zwemmen in ijskoud water zo'n krachtige werking op het immuunsysteem, de organen en doorbloeding, dat het als belangrijke yoga kriya kan worden beschouwd.

 

Op een prachtige sprookjesachtige locatie midden in de natuur en aan de rand van het 'heilige meer' strijken we neer. We slapen in een houten huis en op het terrein zijn sauna's, restaurant en trainingszaal aanwezig. 

   
     

Inhoud training:
* theorie over de gezondheidseffecten van koude baden * Kriya's; reinigende (detox) yoga technieken * Tibetaanse + power yoga, zowel krachtig als subtiel * Ademhalingsoefeningen (pranayama) * Meditatie * IJszwemmen in een wak * Sauna

   

Prijs:
950 euro pp
prijs onder voorbehoud
Deelnemers dienen zelf een vlucht en visum te boeken.
indicatie vlucht en visum ca. 370 euro pp

   
Docenten: Ewout en Loes Staartjes.   info@winterzwemmen.nl
zie ook www.winterzwemmen.nl
   
Aanmeldingsformulier: volgt nog    
Kennismakingsavond:  nnb
   
     
     

Workshops voor Bedrijven
Yoga Dynamica organiseert in eigen zaal of op lokatie workshops voor bedrijven. Conform de wens van de klant wordt inhoud gegeven aan de workshop. Offerte wordt op maat gemaakt. De workshop kan pittig, ontspannend en speels zijn, waarbij het aspect plezier zeker niet vergeten wordt.

Bel of mail Loes voor meer informatie. 
06-11366920 of loes@yoga-dynamica.nl


 

foto: workshop Deventer Ziekenhuis